Goede beveiliging; een wijs besluit

Na een nachtje goed geslapen hebben, kom je beneden en in eerste instantie weet je niet wat je ziet. Lades half uit de kasten, stoelen en banken omver, scherven van een gebroken vaas op de grond. Eén grote ravage in de woonkamer. Er is ingebroken. Het eerste wat je natuurlijk doet is de politie bellen. Om vervolgens de schade op te nemen. Hoe kon dit gebeuren? Een ruitje ingetikt of simpelweg de sloten geforceerd?

Hoe veilig je jezelf ook voelt in huis, het is in de meeste gevallen niet moeilijk voor de professionele inbreker, om ergens binnen te geraken. Zij komen toch wel in huis. Het enige wat je daar aan kunt doen, is het proces vertragen. Gelegenheidsinbrekers daarentegen kunnen makkelijker geweerd worden. Goede sloten met het SKG-keurmerk zijn al een stap in de goede richting als het gaat om uitstekende inbraakpreventie.

Feit is dat 20% van alle woninginbraken in Nederland worden uitgevoerd bij panden die al twee of drie keer eerder bezocht zijn door inbrekers. Ben je slachtoffer geworden dan is het niet onverstandig om je hang –en sluitwerk, het liefst de volgende dag nog, te upgraden naar een hoger beschermingsniveau.

Maak er dus meteen werk van. Hoe kan je daarmee het beste beginnen? Ten eerste zoek je een slotenmaker in buurt. Die zijn heel snel gevonden op internet. Stel je woont in omgeving Apeldoorn, typ ‘slotenmaker Apeldoorn’ in en je krijgt zo een aantal opties aangereikt. Daarvan kies je er dan één uit. Deze bewuste slotenmaker zal je het nodige advies geven en ervoor zorgen dat de gewenste sloten en andere beveiliging geplaatst worden op de deuren en ramen van je stelpje.

Een aantal dingen waar je eventueel al naar kan vragen zijn:
- Een cilinderslot met het SKG-keurmerk
- Veiligheidsbeslag en metalen sluitkom
- SKG- keurmerk scharnieren
- Barrièrestang met SKG-keurmerk
- Een Secu-strip of anti-inbraakstrip voor de voordeur

Met het nemen van deze maatregelen zal het niet eenvoudig zijn voor niet genodigde gasten om binnen te komen en kun je je ook weer een stuk veiliger voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>