Hoe kan je het inbrekers moeilijk maken?

Steeds vaker hoor je het, mensen zijn een dagje weg, een paar uurtjes weg of een week op vakantie en de inbrekers slaan hun slag. Hoe kun je het de inbrekers moeilijk maken? Om te beginnen moet je je verdiepen in de stappen die een inbreker zet, sluit daarom alle ramen en deuren goed wanneer je weg bent. Het liefst met dubbele sloten. Bij de voordeur moet je er bijvoorbeeld aan denken dat zij met een stuk touw en een ijzertje door de brievenbus gaan en op die manier de sloten er af proberen te krijgen. Ook kunnen zij proberen het slot te forceren. Daarom is het aan te raden de brievenbus dicht te maken zodat zij deze kans al niet hebben.

Van buitenaf kunnen de inbrekers binnen proberen te komen door de ramen, als je ze een klein stukje open hebt staan is dat voor hen al voldoende, sluit deze daarom altijd af als je gaat! Ook niet in de kiepstand, nee volledig dicht. Je zou aan de binnenkant een extra slot op de ramen en deuren kunnen zetten dan wordt het hen lastiger gemaakt. Hang ook camera’s op, zichtbaar en onzichtbaar. Dan is de kans kleiner dat ze het proberen. Je kunt ook de tv aanzetten en de lamp aanlaten als je weg bent dan denken zij dat er iemand thuis is. Als je een hond hebt kun je die ook in de gang laten zodat het afschrikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>